Wednesday, October 12, 2011

Masih Membawa.

Gua masih lagi nak sentuh pasal isu yang gua letak semalam dekat blog official gua.
Pasal isu lirik lagu.

tapi gua taknak bincang pasal lirik lagu tersebut.
gua nak suarakan pendapat gua kat sini.

berdasarkan apa yang gua baca kat komen video tersebut,
ramai yang cakap pasal bahasa yang digunakan tak elok
kasar, jahat.
yelah, pakai perkataan pukimak lah, babi lah, anjing lah.
okay.
sekarang gua rasa nak tekankan sini.

gua tanya lu orang eh.
gua taknak cakap pasal bangsa lain
atau warganegara lain.
disebabkan yang kugiran kepada lagu tersebut seorang melayu.
ada tak orang melayu yang tak layan musik keras
tapi tak pernah maki?
paling tak pun,
perkataan babi tu
dah jadi perkataan yang tak asing.
perkataan sial tu perkataan harian.
lu orang percaya tak?
mungkin ada.
tapi satu nisbah seratos.

gua sendiri pernah terjumpa satu orang ni.
yang mana masa zaman persekolahan beliau,
beliau tak pernah mengeluarkan perkataan kesat
paling tak pun bangang.
tapi, sekarang beliau punya mulut,
mengalahkan mulut gua.
setiap saat gua dengar perkataan seperti fuck,watafak (what the fuck), sial, pukimak, dan lain lain lagi.
itu cuma satu pengalaman gua berkawan dengan beliau lah.
tapi, gua tak kesah.
gua tak memilih kawan.

okay,
back to the story.
perkataan perkataan kesat berbaur makian dan jugak kejian tersebut
memang dah jadi trend orang sekarang.
bukan orang sekarang
sejak zaman tok kaduk lagi haa.
so,
mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi. betul?

yang buatkan persoalan gua bertambah tu,
dalam komen video tu,
yang mana membangkang lagu tersebut,
die komen sambil maki.
sama aja kan kalau dia nyanyi lagu tu?
kalau ditakdirkan dapat dosa,
die dapat jugak dosa.
kononnya nak cakap
lagu tu tak bagus,
macam lagu sembah kepala kambing bagai.
apekebodohnyelahai

gua copy paste lah eh contoh komen

HAHA dumbass geli sial dengan bastard semua ni . okay guess what , kebanyakkan diorang ni dari golongan yang terbiar , bagus lah tuh. dah MISKIN , BODOH pulak tu , eyuww please lah , fikir hot ke macam ni ? -.- cakap benda tak elok then bila bangsa lain kutuk marah , yess typical maleissss jijik doh dengan FAGS dalam video ni

aim Haters: beliau claim yang orang orang dalam video ni orang terbiar sebab cakap benda tak elok. habis yang dia kondem orang lain dengan MISKIN, BODOH, JIJIK semua macam mana pula ya? itu adalah salah satu hinaan yang mungkin indirectly dari makian. tapi ia tetap MAKIAN.


lyrics are worthless like all the guys in the video,pukimak kau babi anjing?,lol some of the stupidest lyrics ever,aku melayu,aku orang malaysia dan band mcm ni dgn lirik mcm tu hanya memalukan melayu dan malaysia,if malaysia is a guy and he took a shit,that shit is Naratu.

aim Haters: beliau persoalkan pasal perkataan PUKIMAK KAU BABI ANJING. habis yang perkataan SHIT tu bukan makian? oh, lupa, beliau kan malu jadi melayu. so, beliau MAKI dalam bahasa inggeris. Tetap MAKIAN.


serius aku cakap, aku malu ar jadik orang melayu. agak2 kalau aku dilahirkan jadik babi aku lebih bersyukur daripada aku dilahirkan jadik melayu macam ginih. Aku malu ar dengan spesis BABI bila tengok orang melayu macam ginih. Bodoh punya melayu.. kenapalah aku dilahirkan melayu? dasar bodoh tak sedar diri.

aim Haters: bersyukur jadi BABI? aduh. ini lebih kronik rasanya. beliau nak kondem pasal manusia yang maki maki dalam lagu ini, tapi beliau sendiri tak bersyukur untuk jadi seorang MANUSIA? yang ini gua tak tau sepesis apa. gua terkedu jugak lah baca komen ni. dan akhir sekali perkataan BODOH ditujukan kepada kugiran tersebut dan ia tetap MAKIAN.



Gua tak tau lah kan kalau kalau mereka ni cuma jeles tengok individu dalam video tu beriang gumbira sebaliknya mereka tak boleh keluar rumah lebih jam 7petang sebab mak marah.
ada kemungkinannya kan?


Pada gua,
tak perlu lah nak kutuk orang lain sangat.
kita manusia biasa.
perkara normal manusia tetap akan bergerak seperti biasa.
masing masing ada keistimewaan
masing masing ada kekurangan
masing masing ada cara
masing masing ada pendapat.
kalau lu orang tak suka tengok,
lu orang tak patut tengok,
orang dalam video tu happy je.
lu orang yang sakit hati.
untuk apa lu orang sakitkan hati sendiri?
lu orang kutuk dorang pun lu orang dapat dosa cash and carry.

kan lebih bagus kalau lu orang tertengok video tu,
lu orang selawat
dan amek wudhu' ke,
baca Quran ke.
tu lebih memadai kot.
tak perlu lu orang tunjuk pandai dengan komen komen tersebut.





santai lebih sikit.








dfnheartcore.-




2 comments:

chubbyharusdirejam said...

KENAPE KAU TAK BLOK SKALI 8 DIPAN! SENANG SIKIT ORANG NAK POLOW!

dfnheartcore.- said...

blok skali 8 tu apa? -___-