Wednesday, November 16, 2011

Ini PRON bukan PORN!


Bulan november. mungkin bulan berlucahan sedunia. gua agak lu orang semua perasan tentang fesbuk baru baru ini. penuh dangan gambar lucah (rela hati) di News Feed lu orang bukan?

gua scroll, ternampak satu perempuan yang tak memakai baju dengan menampakkan buah dadanya dan hanya memakai spenda putih. gua buat bodoh.

gua scroll lagi, kali ni gua ternampak seorang perempuan bertudung, tapi mengangkat baju beliau sehingga menampakkan buah dadanya. gua view. tapi bukan dengan niat gua nak layan sorang sorang dalam toilet (ingat gua lesbian?) tapi dengan niat, gua nak tengok komen.

yang itu maki, yang ini maki.
yang sana maki, yang sini maki.
baik lelaki, baik perempuan.
komen gua pada orang yang komen adalah ringkas dan padat iaitu BODOH. kenapa gua bilang dorang ni bodoh? gua beberapa sebab gua sendiri.

1) gua tertanya tanya, kenapa ada orang yang nak komen gambar tu jugak? kalau tak suka, jangan tengok. disebabkan lu orang komen, gambar tu terus naik kat news feed. BODOH bukan?

2) gua agak lelaki yang komen tu, dia dah layan beberapa jam sebelum tu. atau pun terus bukak porn, lancap kejap dan kendian, komen maki maki tunjuk baik. BODOH.

3) lu orang nak lecture budak tu bajet lah budak tu baca. baik lu orang pergi letak notice, sambil gambar beliau ditempekkan ke atas kertas tu, tulis WANTED with REWARDS. dan lepas jumpa budak tu, lu skolahkan je la. so, takde ah naik kat news feed. BODOH lagi

4) lu orang bajet baik sangat kan? lu orang tak pernah tengok porn ke? lu orang nak cakap porn yang lu orang tengok tu mat saleh atau jepun atau afrika atau anime? habis lu orang bukan melayu muslim ke yang dok natap porn tu lepas tu masuk jamban? BODOH TAHAP MAKSIMA

5) lu orang pernah terfikir kenapa ada gambar mcm tu? tak kan? BODOH BODOH BODOH!


cukup lah gua rasa lima sebab utama je.

okay, kat sini gua bukan bermaksud nak back up budak yang dalam gambar tu. biar gua ulaskan kat sini.

bagi pihak budak dalam gambar tu, dia memang jenis yang cetek ilmu, percaya kat bf/scandal sangat sangat, sanggup buat apa aja demi lelaki tu, dan lain lain. dia memang salah kat situ. itu hal dia dengan Tuhan. dia kena seksa kat dalam kubur ke, jalan pakai kepala kat padang mahsyar ke, masuk neraka terus ke, itu hal dia dengan Tuhan. lu orang tak perlu tunjuk baik lah nak nasihat budak tu kat situ bagai, maki, boikot budak tu bagai. itu tak profesional nama dia. kalau gua kenal budak tu, gua tarik dia. gua sokong dia. bukan sokong suruh buat lagi. tapi gua bagi sokongan moral bahawa setiap manusia melakukan kesilapan, melakukan maksiat. tak kira maksiat dari segi mata/pergaulan dan lain lain.

so, lu orang pun sama (termasuk gua) spesis hidupan yang melakukan dosa dan maksiat. lu orang santai satu corner sudah tak payah banyak bunyi, tak payah buat perangai malaikat.

okay. itu budak tu. setel.

ni pada pendapat gua. gua tak fikir budak tu amek gambar mcm gitu nak upload kat fesbuk. mesti ada benda tak kena. biasanya gambar macam gitu, dia dikhianati sama ada gambar tu di-fotosop mahupun gambar tu disebarkan oleh bf/exbf/scandal/exscandal. gua juga tak agak benda tu utk simpanan. sebab gua rasa macam tak perlu je nak simpan gambar macam gitu dalam talipon bimbit kan. dan gua juga buat apa yang gua belajar iaitu SEMIOTIK iaitu baca gambar. (tak perlu kot ulas panjang panjang maksud semiotik tu. lu orang boleh seach kat gugel) Bagi gua, budak tu kalau nak letak kat tenet, gua tak agak dia nak amek gambar muka. kan? kalau lu orang. nak letak gambar tetek, lu orang letak ke muka lu orang? kecuali lu orang Pornstar seperti Lisa Ann.

so, lu orang tetap nak salahkan minah tu? kenapa lu orang perlu salahkan dia seratus peratus? kalau tepuk sebelah tangan, lu orang ingat ada ke bunyi? kalau ada pun bunyi angin tak ikhlas.

perempuan. selalu jadi mangsa. perempuan secara klasiknya, memang bersifat naif, bersifat percaya dan mungkin terlalu percaya, bersifat cepat cair dengan pujuk rayu seorang lelaki. mesti lu orang nak cakap "Perempuan tu bodoh sangat. cepat sangat percaya" memang perempuan bodoh pun. gua mengaku. sebab gua perempuan. tapi kenapa perempuan tu percaya? sebab sayang. bila perempuan yang tak setia, dicap perempuan tak guna, pelacur, bohsia, sundal, jalang dan sebagainya. bila terlalu setia sampai bagi apa yang laki tu nak akibat terlalu setia dan sayang, lu orang bilang dia bodoh? gua suspek, individu berpewatakan gini biasanya suka berfikir terlalu negatif kepada sesuatu yang positif dan terlebih negatif kepada sesuatu yang negatif. selain tu, org macam gini, biasanya bersifat prejudis terhadap sesuatu perkara serta tidak adil.


lelaki. selalu mengambil kesempatan keatas kebaikan perempuan tu. kasi ayat sampai cair, dah boring cari perempuan lain, memantat, lepas tu carik point gf tu, then break. bila pompan tu maki maki laki tu, terus kasi ugut nak letak gambar bogel kat tenet. wadafak? MAN IS ALWAYS BE A MAN. tu je yang gua mampu cakap. lu orang belajar agama. yang mana lu orang tau kan nafsu lelaki ke mana?

sudah sudah lah bersikap prejudis terhadap sesuatu benda yang kita tak tau hujung pangkal. sudah sudah lah bersikap sexism. sudah sudah lah bersikap berat sebelah dengan menyalahkan satu pihak. sudah sudah lah lu orang pakai topeng setan tu. lu orang pun busuk macam dia jugak. gua pun busuk mcm lu orang dan dia juga.

yang penting, lu orang cuba lah amek satu situasi tu, lu orang pusing dia dari semua aspek. tak kira negatif dan positif. jangan lah fikir negatif aja. insyaALLAH lu orang takkan ke mana.




santai, isap rokok, layan blue.
muahahahaha!






dfnheartcore.-



4 comments:

Kc Kasedah said...

Yang lelebih tu sbenarnya para agama-wan wannabe je.

Heh.

dfnheartcore.- said...

aku sokong kak kesi! :D

Amy Kamarzaman said...

'kecuali lu orang Pornstar seperti Lisa Ann.'

kau memang hebat bab bab ni haha

dfnheartcore.- said...

hahahahah. kuajo nahh!