Monday, January 16, 2012

MANUSIA YANG BUTA.



Megahnya engkau. Dengan gel rambut separuh botol di kepala. Tersisir rapi kononnya.Dengan baju yang punya garisan tajam. Ouch! boleh berdarah jari ni!Dengan kereta pacuan empat roda kilat berwarna kelabu. Fuh! Bergaya!

Kau babi!
Kau anak haram!
Kau sial!

Kasar ke bahasa ni? Kasar sangat ke perkataan perkataan gua ni? Kasar sangat ke perkataan perkataan gua yang gua tujukan pada mereka yang makan duit haram? duit hasil 'hadiah' ?

Apa itu hadiah? oh, tidak tidak. upah ya. harap maklum. upah sebenarnya. mungkin kasar sebenarnya.

PERGI MAMPOS!
lu dengan lu punya hadiah, lu punya upah, boleh pergi mampos!
gua harap gua tak jumpa lu orang lagi di masa hadapan.

gua taknak hulur duit pada orang tua gua dengan duit 'halal' lu orang tu! PERGI JAHANAM! gua bukan mata duitan. gua percaya rezeki tu dari ALLAH SWT. dan gua percaya, rezeki yang halal dan bukan yang 'halal' lebih banyak lagi di luar sana!
pergi mampos kau baruah!



maaf. gua emosi. gua sayang orang tua gua. gua sayang keluarga gua. gua sayang diri gua. gua sayang agama gua. pergi mampos lu orang!

manusia buta kerana duit.
manusia pekak kerana duit.
manusia bisu kerana duit.

mengapa?

bila dihulurkan duit, manusia buat buat tak nampak. langgar sudah!
bila dihulurkan duit, manusia buat buat tak dengar. biar aja!
bila dihulurkan duit, manusia buat buat tak tahu. senyap senyap aja!

semua duit! duit! duit!

kenapa perlu ada duit? pukimak!


ah! gua benci duit! tapi gua tak dapat nafikan kita perlukan duit. tapi kenapa perlu makan duit secara 'halal' dan bukan halal?

babi!pukimak!sial!lancau!
lepaskan diri gua dari terowong duit ni! gua rimas! gua semak dalam terowong duit ni!






p/s : manusia yang sanggup berbuat apa sahaja demi duit. mereka bodoh. fikirnya kalau duit yang dapat dari jalan yang salah itu mampu berikan bahagia. bodoh! pandai kau manipulasi manusia ya, wahai si mata duitan! pergi jahanam!





dfnheartcore.-

3 comments:

disaster me said...

nanti mati tersedak duit "halal" padan muka .

Kc Kasedah said...

bagi aku, sekarang apa saja cara utk menghalal kan rezeki, duit.

beb, duit beb duit. nak hidup semua nya duit.

AKU?

rela begini drpd begitu.

Amy Kamarzaman said...

In the truth way, Ini Pekerjaan yang lebih mengemis dari pengemis, kesian. mungkin next month buat MBPA kat depan KLCC, free food for those on capitalist 'world' , 'free food for corporate rocks'

P/S : Sorry, serve you a 'HALAL' food :(