Wednesday, May 2, 2012

Keh keh keh.

Gua tidak berpihak pada mana mana parti politik. Kerajaan atau Pembangkang. Pada gua, itu semua tahi politik.

Kah kah kah.

"Habis kenapa kau sokong bersih? Itu kan demonstrasi parti pembangkang."

Bersih 3.0 tu dia kan nak undi yang bersih.
gua amek nilai murni kat situ.
Apa yang murni?

- Sila hentikan PENINDASAN terhadap rakyat. terutama yang miskin atau biasa biasa sahaja. Penindasan terhadap rakyat tu, hanya uolls yang berada dekat atas atas sana aja yang tau apa yang dorang tindas kat iolls yang rakyat jelata biasa yang konon tak ada pelajaran, bodoh, bangang, celaka dan sial ni.

- Sila hentikan DISKRIMINASI bangsa. Gua memang orang melayu. Jadi? ada masalah? Gua tak ada masalah dengan bangsa lain. Cina, India, Iban, Kadazan, Melanau, dan apa apa jadah lagi jenis bangsa yang hidup kat muka bumi ni. Manusia. semua sama sahaja. ada dosa, ada pahala. ada baik, ada buruk. ada yang elok ada yang busuk.

- Sila hentikan KORUPSI. Yang ini gua memang tak ada kompromi. Pukimak pukimak yang kat atas tu, gua tau duit uolls berjuta lemonade, jangan kata tujuh keturunan, tujuh belas keturunan pun belum tentu habis harta uolls tu kan? Tapi, gua harap, jangan la datangnya dari korupsi. Bukan bersih mana pun uolls buat kerja kat atas atas tu kan.

- Sila jahanamkan sistem kapitalis. Melampau. Celaka kalau institut pendidikan, ruma rumah sakit pun bersistem kan kapitalis, baik uolls jangan panggil mesia ni negara Islam. Nabi Muhammad pun tak suka sistem kapitalis ni uolls. Ingat tu.

buat masa ni, ini je yang gua nak. gua tak kisah siapa pun nak jadi pemimpin. pergi mampus kalau uolls batak sangat dengan kuasa yang menguasai negara mesia yang ada i-city, legoland, klcc, putrajaya, atau eye on mesia ni. janji gua harap lepas ni, tolong perbanyakkan satepark. tak berpekdah uolls buat gelanggang futsal. boringg. keh keh keh.

Gua taknak tegur pasal individualis yang mengutuk ngutuk orang yang sokong perhimpunan bersih, individualis yang mengeluarkan ayat "Padan muka, memang layak kena belasah dengan brader brader polis yang ganteng berpakaian uniform. semart gittew!". Sebab pada gua, membazir tenaga jari jemari gua nak tegur pasal golongan individu yang tak ada otak, belajar tinggi tinggi tapi tak boleh beza kan yang betul dan yang salah.

Pesanan penaja buat abang abang polis yang emcem emcem tu, sila lah hormat rumah Allah, tak perlu rasanya nak jadi celaka pergi menyerang rumah Allah tu. baik uolls solat mintak tenang diri.

Kepada mangsa mangsa yang kena belasah masa perhimpunan, bersabar lah. Kepada mangsa mangsa yang kena gas pemedih mata POWER dari uolls yang beruniform tu, pun bersabar lah.

Al-fatihah untuk individu-individu yang meninggal ketika Bersih 3.0.

Oh ya, abang abang buletin TV3, dan akak akak Harian Metro dan sewaktu dengannya, gua harap uolls perbaiki cara penulisan dan penyampaian uolls eh. Tak baik tipu tipu. Tuhan tak suka. masuk Naraka Jahanam nanti. hiks.

Akhir kata, RAKYAT DIUTAMAKAN. JANJI DITEPATI!! (Sambil mastebet tengok pornografi)

No comments: